Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Армія Сирії поступово відбиває у повстанців східне Алеппо

Війська президента Башара Асада у неділю, 27 листопада, відбили у повстанців район Баадін в східній частині Алеппо. Це вже третій район північносирійського міста, який армія захопила упродовж останніх 24 годин. Про це повідомляє Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR).

Напередодні армія захопила район Масакен Ханано, який відкрив можливості для обстрілу одразу низки районів, контрольованих повстанцями.

Невдовзі військові здобули контроль над районом Джабал Бадро.

Як повідомляє SOHR, з часу захоплення району Ханано уже понад 4000 цивільних втекли зі східного Алеппо на території, контрольовані урядовими військами.

Запеклі бої між повстанцями та військовими тривають в стратегічно важливому районі Сахур, затисненому між західним Алеппо та Масакен Ханано, які уже перебувають під контролем армії.

Подальше просування сирійських військ може призвести до утворення коридору, що розділятиме східне Алеппо на дві частини. Це означає, що урядовим військам буде легше їх захопити.

Агенція dpa характеризує ситуацію, як "поворотну точку у громадянській війні". 

Східні райони Алеппо знаходилися під контролем повстанців з 2012 року. Останнім часом ці райони були заблоковані урядовими військами. За приблизними оцінками, там перебувають понад 250 тисяч людей в умовах браку продовольства  та медикаментів.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ