Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Артек розпочав першу зміну 2017 року: більше як 10 000 дітей

У 2017 році близько 10 000 дітей стануть учасниками 13 яскравих тематичних змін, запланованих у Міжнародному дитячому центрі «Артек». Про це повідомив генеральний директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін на презентації програм 2017 року в Пущі-Водиці. Про це повідомила прес-служба Державного управління справами.

«Найважливіше для нас усіх, що Артек розвивається. Оновлюється матеріальна база, запроваджуються нові форми роботи з дітьми. Новим етапом розвитку є відкриття культурно-мистецького та інноваційно-освітнього центрів. Без перебільшення Артек  став провідним осередком національно-патріотичного виховання дітей і молоді в Україні», – зазначив генеральний директор, підсумовуючи зроблене.  

Дізнатися як живе Артек сьогодні, що змінилося  в ньому за півроку, побачити на власні очі інноваційно-освітній і культурно-мистецький центри приїхали високоповажні гості: заступник Міністра культури України Тамара Мазур, ректор Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв Владислав Корнієнко, заступник Керівника Державного управління справами Сергій Борзов. 

Упродовж дня вони мали змогу побачити та відчути атмосферу оновленого Артеку: побувати в різних культурно-мистецьких гуртках,  зробити витинанку або оберіг на пам’ять, спробувати себе в ролі скаутів, долучитися до цікавих дослідів у хімічній лабораторії та згадати, як воно – бути дитиною.

Однією із ключових подій дня стала презентація інноваційно-освітнього центру Артек.  Новітнє обладнання, мультимедійні технології, світлі лабораторії, можливість власноруч створювати мультиплікацію та попрацювати програмістом – тепер усе це  допомагає артеківцям оволодівати новими знаннями цікаво і по-сучасному.

Після анексії Криму Державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек» за ініціативою Президента України відновило свою діяльність у Пущі-Водиці курортній зоні м. Києва з червня 2016 року. За цей час у центрі  відпочило понад 3 000 дітей з усіх регіонів України, переважно – соціально незахищених категорій, діти-переселенці, діти учасників АТО.  

З нового року в МДЦ «Артек» оновлено частину приміщень, облаштовано сучасні освітні студії та творчі майстерні, створено новий сайт, придбано нову форму для дітей і вожатих для всіх сезонів. Основні нововведення пов’язані з відкриттям культурно-мистецького та інноваційно-освітнього центрів. 
Інноваційно-освітній центр Артек пропонує дітям творчі та наукові студії, відкриті студії на природі, дослідницькі квести, пізнавальні експедиції та лабораторні експерименти за участю відомих вчених і досвідчених практиків.

  


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ