Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асортимент ліків в аптеках Львівщини знизився на 30% у зв’язку з фінансовою кризою

Асортимент медпрепаратів в аптеках Львіщини знизився на 30% і дефіцит зростатиме у зв’язку з світовою фінансовою кризою. Про це сьогодні, 4 листопада, під час наради з питань ціноутворення в аптечній мережі Львівської області повідомив генеральний директор ТзОВ „Маркет Універсал ЛТД” Олег Никулишин.
Він зазначив, що аптеки не мають достатньої кількості коштів, щоб забезпечити необхідний перелік медпрепаратів, в тому числі і першочергових, тому дефіцит в аптеках Львівщини зростатиме. „Це пов’язано з світовою фінансовою кризою, через що дистриб’ютори ведуть себе хаотично, а процес ціноутворення на пряму залежить від них, а також проводиться регулювання цін на ліки державою, тому аптекам доводиться закупляти медпрепарати по дорожчій ціні, а продавати по нижчій, тобто працюють собі у збиток”, - зазначив він.
„З огляду на дану ситуацію доцільною буде надбавка 40% від закупівельної ціни, бо ринок є дуже затратним, до прикладу, 80 – 90% працівників в даній галузі з вищою освітою, і їх необхідно забезпечувати відповідною зарплатнею, а середня заробітня платня у комунальних аптеках – 1069 грн., у приватних – 1700 грн.”, - розповів Олег Никулишин.
За його словами, окрім дефіциту, аптеки не зможуть забезпечувати знижки, які раніше пропонували, бо змушені будуть працювати в режимі економії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ