Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Аваков: 7 листопада міліція формально припинить своє існування

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що 7 листопада міліція формально припинить існування, але перехід із міліції в поліцію не буде автоматичним, він триватиме близько півроку.

«7 листопада де-юре припинить своє існування міліція – і по всій країні де-юре функціонуватимуть органи поліції. Це де-юре, а де-факто - триватиме перехідний процес від старого до нового. Близько шести місяців. Ніхто не перейде автоматично з міліції в поліцію!» – написав він на сторінці в Facebook.

За словами Авакова, цей перехід буде спочатку зумовлений структурними змінами в підрозділах у відповідності зі стратегією реформи, потім підуть тестування та співбесіда, конкурсні набори – «повна переатестація особового складу».

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Проте поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки, у тестовому режимі, ще з 4-го липня у Києві. Наразі патрульні також працюють в Одесі і Львові. Такожу декількох містах нині тривають набір до патрульної поліції.

На початку серпня в МВС заявляли, що в Україні через три місяці національна поліція замінить міліцію. Тоді у МВС повідомили, що протягом місяця з дня опублікування закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію, його керівника призначатиме Кабмін за поданням прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Відповідно до норм закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ