Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аваков: На всі напрямки реформи ‪‎МВС‬ потрібно близько 10 млрд гривень

З них близько двох мільярдів гривень необхідно, аби довести програму реформи поліції. Ще півтора мільярди гривень на заробітну платню та близько 500 мільйонів гривень – на пальне. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив сьогодні, 6 липня.

«Це ті компоненти, які не можна отримати на міжнародному ринку. Тут потрібно пряме держфінансування», - зазначив очільник міністерства.

За словами Арсена Авакова, сьогодні у МВС вже відійшли від плану реформи, адже череж відсутність достатньої кількості коштів, немає можливості одразу підвищувати заробітну плату переатестованим співробітникам.

«Спочатку ми як планували: відбулася переатестація в якійсь області. 1000 співробітників переатестувались, ми їх перевдягнули – на це, до речі, теж до кінця немає грошей. Це важливі символи. Нова зарплата, нова відповідальність», - підкреслив глава МВС.

Він додав, що це питання є дуже серйозним, адже поліцейський повинен отримувати адекватну зарплату, інакше він нечесний поліцейський.  

Окремим проектом змін є реформування Держслужби із надзвичайних ситуацій, в рамках якої потрібно закупити техніку.

«Це гігантська проблема. У нас цієї техніки взагалі немає. І це питання повинно буде вирішено якнайшвидше», - підкреслив Арсен Аваков.

Міністр відзначив також, що дуже вдячний американським колегам, які допомагають у реформі, та розраховує на подальшу активну співпрацю у цьому процесі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ