Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Аваков показав, як виглядають 4 млн доларів

Нацполіція і військова прокуратура проводять спільну операцію із затримання фігурантів схеми контролю над всіма конвертаційними центрами в Україні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Хто такий Антипов Олександр Миколайович? Сьогодні - громадянин України, затриманий в порядку ст. 208 КК України і очікує рішення суду щодо визначення запобіжного заходу.

У матеріалах же кримінальної справи він значиться як колишній губернатор Луганської області, а пізніше начальник обласного управління Податкової адміністрації та начальник ГУ Міндоходов.

Що йому і його спільникам (десяткам колишніх чиновників Податкової адміністрації і прокурорам, які повинні були припиняти злочинні схеми) інкримінують? Участь в схемі, розробленій колишнім міністром доходів і зборів Клименком, схемі так званих «податкових майданчиків», - пише Аваков.

За його словами, це була схема контролю над усіма конвертаційними центрами в країні, яка дозволяла підприємствам ухилятися від сплати податків на мільярдні суми.

«Зрозуміло, ці податки все одно платилися, тільки не в держбюджет, а до бюджетів державних чиновників - вищих, міністра і його патронів. Але і на місцях, судячи з обшуків, дещо перепадало. Станом на сьогодні встановлена ​​сума збитку від роботи «майданчиків» - 96 мільярдів гривень», -  повідомив він.

Аваков зазначив, що операція проводиться силами Нацполіціі (Департаменту захисту економіки і КОРД) і військової прокуратури. В операції задіяно 1700 поліцейських і 500 військових прокурорів. Одночасно проводиться 454 обшуку. Затримано 25 фігурантів справи, яких, з урахуванням масштабу справи, гелікоптерами доставляють до Києва, в спеціальний центр, де їм вручається повідомлення про підозру і звідки вони направляються в суд. Затримання, обшуки та інші оперативні дії проходять в 15 областях України.

Міністр також виклав фото, зроблене під час одного з обшуків і підписав його «Ось так виглядає 3,8 мільйона доларів готівкою».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ