Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Аваков розповів про результати у справі Фірташа

Українські правоохоронці разом з американським ФБР знайшли баланс у справі олігарха Дмитра Фірташа. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков в інтерв'ю "ZN.UA".

"Він хоче в Україну, тому що у нас не передбачена екстрадиція. Але ми разом з ФБР вже знайшли баланс. У відповідності зі ст. 597 КПК, у випадку міжнародного правового обороту ми можемо його затримати на 40 днів згідно з Міжнародною конвенцією по боротьбі з корупцією при наявності ордера. Екстрадиції може і не бути, але ми спочатку його заарештовуємо, а потім американці, наприклад, приймають рішення про передачу справи нам. Ми можемо прийняти справу й засудити його тут, а можемо і не зробити цього ", - сказав Аваков.

Аваков відзначив, що на початку грудня, коли Фірташ збирався летіти в Україну у правоохоронців не було права його затримувати, але зараз вони зможуть провести затримання у зв'язку з кримінальною справою по банку "Надра".

"Зараз мова йде ще й про банк" Надра ", де є особисто ним підписана і невиконана гарантія на мільярди гривень. Гроші, як ви знаєте, з цього банку були виведені, величезна кількість людей по всій країні постраждало, і бюджет отримав величезну пробоїну. Тому ми дуже серйозно ставимося до цього виробництва", - сказав міністр.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ