Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аваков: в Україні на руках понад мільйон одиниць зброї

В Україні понад 1 мільйон приватних осіб володіють зброєю, з них майже 879 тисяч осіб – вогнепальною. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«За підсумками 2016 року, згідно з базою даних, на обліку органів Нацполіціі 878 739 осіб – власники вогнепальної зброї. За 2016 рік зростання склало 10 158 осіб. Всі ці люди мають зброю у власності та особистому користуванні», – зазначив Аваков.

Із зазначеної кількості 763 725 одиниць – мисливська зброя (зростання за 2016 рік – 9 415 од), 144 770 од. – мисливська нарізна зброя (зростання в 2016-му – 6 526 од.), 5 014 одиниць мисливська комбінована зброя (у 2016-му – зростання 118 од).

Крім того, за даними глави МВС, 189 643 осіб володіють 194 845 од. «спеціальних гумострілів, пневматики та інших спецзасобів несмертельної дії».

Аваков при цьому висловив думку, що доступ до автоматичного нарізної, вогнепальної зброї має бути лише у державних структур.

«Доступ приватних осіб до такої зброї має бути заборонений.... Вогнепальні бойові пістолети – тут вважаю можливим запровадження право на володіння і носіння короткоствольної бойової нарізної зброї для цивільних осіб з низкою жорстких обмежень. Необхідно ввести обмеження, які виділяють категорію цивільних осіб, яким може бути дозволено володіння бойовими пістолетами. Жорсткий соціальний і медичний контроль», – заявив глава МВС.

Серед категорій Аваков назвав тих, хто служив і служить у військових і воєнізованих державних підрозділах певний термін і не мають стягнень і зауважень, які пройшли відповідний курс поводження з такою зброєю і незалежний від впливу психологічний тест з жорстким порогом.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ