Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Avalon Inc. захистила історичну пам’ятку

17 років тому у лісі біля села Новосілки знайшли загадкові камені з шифром. Їх перевезли до Золочівського замку, аби детальніше дослідити та спробувати прочитати древній текст.

Голова благодійного фонду ім. Бориса Возницького стверджує, що код вдалось зламати. Вчені проаналізували українські та європейські архіви, аби зрозуміти, хто міг розписати дані камені, яке значення для давніх людей вони мали, та що за послання зашифроване на них. Залишилось лише підтвердити здогадки, перш ніж оголосити про результат дослідження. Цю пам’ятку датують XIV ст., як зазначають експерти, зображені на каменях літери зроблені готикою.

Компанія Avalon Inc. створила надійну конструкцію, щоб загадкові камені та зашифрований на них надпис, не піддавався шкідливому впливу стихій та зберігся для майбутніх поколінь. 22-го червня відбулось урочисте відкриття у Золочівському замку. Як зазначено на сторінці компанії наFacebook: «Ми сподіваємось, що ця подія підніме суспільний інтерес до нашої культурної спадщини. Історія сповнена таємниць та повчальних уроків, завжди дуже цікаво дізнатись, що залишили по собі люди, що жили сотні років тому. Важливо також думати про те, що залишимо по собі ми і чи передамо ці надбання нашим дітям».

Avalon Inc. відома своєю активною соціальною позицією, ця компанія постійно підтримує проекти, пов’язані з культурою та суспільним життям. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ