Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Авдіївка на межі гуманітарної катастрофи

31 січня в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу щодо ситуації в місті Авдіївка Донецької області. Про це повідомили в ДСНС України.

“Найголовніше зараз — забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. На даний час сформовано 6 піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони. За даними військових впродовж 29 січня терористичними угрупуваннями здійснено 400 обстрілів по місту, а 30 січня — 800”, - зазначив Геннадій Зубко.

За словами Голови ДСНС Миколи Чечоткіна, місцевими органами влади у взаємодії із ДСНС організовано функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки. Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. В квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів. Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ). Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тис. 600 осіб за один рейс. Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

Загальну координацію заходів щодо захисту населення та проведення аварійно-відновлювальних робіт здійснює обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 230 чол. та 55 од. техніки, у тому числі від ДСНС - 90 чол. та 30 од. техніки.

“У разі ускладнення ситуації у м. Авдіївці, ДСНС сформовано та утримується в готовності зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 чол., 14 од. електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача. За даними Укргідрометцентру на найближчі дві доби у м. Авдіївці буде утримуватись низька температура повітря (1 лютого до – 18 градусів, 2 лютого до – 10 градусів). Враховуючи таку ситуацію пріоритетними завданнями для місцевих органів влади та служб цивільного захисту є недопущення розмороження систем теплопостачання міста. Також узгодження питання із спеціальним координаційним центром по припиненню вогню та ОБСЄ щодо встановлення безпечних умов та вжиття заходів з відновлення у найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу і фільтрувальної станції”, - сказав Микола Чечоткін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ