Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Авіаперевезення повинні стати доступними для українців

Голова Комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ярослав Дубневич звернувся до однієї з найбільших міжнародних лоукост-авіакомпаній Wizz Air з проханням відновити свою діяльність в Україні, зокрема продовжити співпрацю з Міжнародним аеропортом «Львів» імені Данила Галицького. Повідомила прес-служба депутата.

"Львівське летовище повинно стати повітряними воротами України в Європу, а авіаперевезення повинні стати доступними для українців, щоб вільно можна було подорожувати Європою і світом. В цьому плані, тішить те, що Wizz Air вже заявив про свої наміри повернутись на Україну до кінця 2016 року. Зі свого боку, ми готові долучитися до вирішення проблемних питань та створення сприятливих умов з метою повернення Wizz Air в Україну, зокрема до Львова" - повідомив Ярослав Дубневич.

Нагадаємо, що у квітні 2015 року через бойові дії на сході України та складну економічну ситуацію, керівництво міжнародної компанії Wizz Air прийняло рішення про закриття дочірнього підприємства "Візз Ейр Україна". Тоді були припинені рейси з Києва в Барселону, Валенсію, Кутаїсі, Москву, Мілан, Неаполь, Венецію, та зі Львові - в Мілан, Неаполь і Венецію.

Повернення в Україну лоукостів сьогодні стало знову актуальним. Про це йшлося на робочій зустрічі 25 травня голови Комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ярослава Дубневича з керівництвом Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Тетяна Романовська, генеральний директор аеропорту «Львів», повідомила, що переговори з міжнародними лоукост компаніями ведуться щоденно, однак в цьому питанні важлива підтримка і на державному рівні.

Як свідчать останні показники роботи Львівського летовища, нове керівництво обрало вірний стратегічний напрямок у розвитку міжнародної співпраці по здешевленню аваперельотів для українців. Так, лише у квітні 2016 року пасажиропотік Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького склав 39,5 тис. пасажирів: 28,2 тис. осіб (71%) на міжнародних та 11,3 тис. осіб (29%) на внутрішніх напрямках. У порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року (36,7 тис. пас.) пасажиропотік зріс на 7,6 %.

За розрахунками фахівців, які оприлюднила директор Львівського летовища Тетяна Романовська, цей показник міг би бути набагато вищим, якби відновилась співпраця з компанією Wizz Air. Позитивна динаміка росту пасажиропотоку, сучасна інфраструктура аеропорту та стратегічний план розвитку співпраці дають підстави на це сподіватись. Суть проблеми полягає в дорожнечі авіаперевезень. 

Як зазначив Ярослав Дубневич, це питання вже неодноразово піднімалось на засіданні профільного Комітету ВР. Здешевлення авіаперевезень стане черговим поштовхом до зміцнення економіки держави і становлення позитивного іміджу України.

«Запевняємо, що Комітет з питань транспорту готовий долучитися до вирішення проблемних питань з метою створення сприятливих умов для повернення Вашої компанії на український ринок та відновлення авіаперевезень із Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького» - йдеться у листі Комітету ВРУ з питань транспорту до виконавчого директора компанії Wizz Air Джозефа Вараді.

Фото gordonua.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ