Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Австралія призначила нового посла в Україні

Наступним послом Австралії в Україні призначено Меліссу О'Рурк. Про це оголосила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Австралія є твердим прихильником суверенітету і територіальної цілісності України. Ми тісно співпрацюємо з питань, що стосуються розслідування збитого літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17», - йдеться у повідомленні міністра, стосовно призначення нового посла.

Мелісса О'Рурк є кадровим дипломатом та обіймала  низку ключових посад у МЗСіТ Австралії, зокрема працювала директоромсекцій ООН та Співдружності. Перед цим призначенням пані О'Рурк була заступником голови місії у посольстві Австралії у Москві. Окрім того вона також працювала за кордоном у Брюсселі і Бангкоку.

О'Рурк має ступінь магістра міжнародного права, здобутий в Австралійському національному університеті. Вона також є магістром з міжнародних відносин та азіатської політики (Університет Квінсленда), бакалавром з міжнародного бізнесу (Технологічний університет Квінсленда) та має ступінь бакалавра гуманітарних наук (з відзнакою), здобутий в Університеті Квінсленда.

За словами Джулі Бішоп Австралія та Україна поділяють взаємну зацікавленість щодо миру і безпеки у світі, працюючи разом в рамках Глобальної коаліції проти ІД та мають спільні економічні інтереси, що продовжують розвиватися: «Ми тісно співпрацювали під час наших термінів у Раді Безпеки ООН і спільно надали персонал для миротворчих місій ООН у Південному Судані та на Кіпрі, а також для місії щодо стабілізації Афганістану під керівництвом НАТО…

Наші економічні відносини продовжують розвиватися і зміцнюватися. Так загальний обсяг двосторонньої торгівлі товарами і послугами у 2015-16 рр було оцінено у $156 мільйонів, австралійські інвестиції в Україні склали $60 мільйонів у 2015 році, є неабиякий потенціал для розвитку економічних відносин у галузі природніх ресурсів…».

На думку голови зовнішньополітичного відомства Австралії досвід та якості нової очільниці австралійської дипмісії в Україні допоможуть зміцнити та розвинути двосторонні відносини між країнами.

Очікується, що Мелісса О'Рурк приступить до виконання своїх нових обов'язків у якості посла в Україні у вересні 2017 року.

Українська сторона вважає підняття рівня австралійського дипломатичного представництва у Києві «справедливим відображенням вагомого політичного співробітництва і взаємних довгострокових зобов'язань між країнами». Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у посольстві України в Австралії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ