Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Автобус-2014»: знайшли майже п’ятдесят несправних «маршруток»

З 20 травня у Львівській області тривають профілактичні заходи «Автобус-2014», основною метою яких є попередження аварійності за участю пасажирського транспорту, а також забезпечення безпеки дорожнього руху під час перевезення організованих груп дітей, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

За цей час працівники Державтоінспекції оглянули понад 520 автобусів, які здійснюють перевезення. Майже п’ятдесят із них виявилися із технічними несправностями. Зокрема, дев’ять «маршруток» мали заблоковані аварійні виходи, ще три – були з несправностями рульового керування, сімнадцять - з невідповідностями шин та коліс. Правоохоронці також виявили випадок, коли в автобусі було незаконно встановлено додаткові місця.

Окрім цього, працівники ДАІ звертали особливу увагу на виявлення порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту. Вартові доріг вже задокументували більш ніж 190 таких фактів.

У списку порушень, якими найчастіше «грішать» перевізники, - відхилення від визначеного маршруту, перевезення пасажирів понад норму та нехтування правилами зупинки і стоянки. Також було зафіксовано 13 випадків перевищення водіями «маршруток» встановлених обмежень швидкості.

Загалом, за результатами виявлених порушень було видано 24 приписи на усунення недоліків.

Правоохоронці зазначають – профілактичні заходи «Автобус-2014» триватимуть до 20-го червня.

Слід зауважити, що з початку цього року на Львівщині з вини водіїв автобусів сталося 15 дорожньо-транспортних пригод із постраждалими. Внаслідок цих ДТП загинули 4 людини, ще 47 – отримали травми різного ступеню важкості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ