Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Автомобіль, який служив кіборгам, став «привидом», якого не можуть розшукати волонтери

Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
1/4
Історія продажу волонтерського автомобіля «Опель Фронтейра», який Фонд «Допомога і турбота» передав у батальйон «Луганськ-1» - через Андрія Умрихіна, що нині став чиновником Львівської ОДА, отримала цікаве продовження. Виявляється, інший волонтерський автомобіль - «Мерседес Спринтер», 2002 року випуску, який волонтери із Жовкви віддали тому ж таки Андрію Умрихіну, просто зник.

Як розповів в коментарі Гал-інфо волонтер Віктор Пехник, автомобіль «Мерседес Спринтер» ще раніше привезли з Польщі і пристосували його для потреба медичної служби.

Після того, як автомобіль передали Андрію Умрихіну, легендарна автівка з багатою бойовою історією стала «привидом», якого шукають волонтери. Автомобіль волонтери передали ще у вересні 2015 року.

«Пригнали це авто ще раніше, і спершу віддали його у 80-ту бригаду - знайомому бійцю. Після того, як хлопець відслужив, сталося так, що він не мав кому той автомобіль там залишити. Тому він запитав у мене, що робити з авто – чи лишити його на Сході, чи пригнати назад волонтерам, відремонтувати і передати тим, кому він буде більше потрібний. Ми вирішили, що автомобіль приїде сюди, ми його трішки підремонтуємо і комусь передамо. Так і сталося. Потім, дізнавшись, що Умрихін служить в батальйоні «Луганськ-1», запитали, чи не потрібен їм медичний автомобіль. Він сказав, що так, потрібен, і ми йому цей автомобіль передали. Перед тим, ми написали на капоті про усі бойові точки, які ця машина пройшла, про те, хто нею їздив, перелічили всі населені пункти – Авдіївка, Піски, Водяне... Спереду на авто була наклейка 80-ї бригади «Ніхто крім нас», - розповів волонтер.

Натомість, як це роблять усі, хто займається волонтерською допомогою, волонтер попросив у Андрія Умрихіна фотозвіт за передачу автомобіля.

«Я просив у нього фотозвіт, знаючи, що машина поїхала в «Луганськ-1». Він перетелефонував і сказав, що ніхто не хоче її брати, і ніхто не хоче її ремонтувати: десь дорого у нього тріснула ресора. Але це копійки, якщо машина коштує 5 тис. доларів, то заміна ресори - десь 70 доларів.

Потім я дізнався про той факт, що авто у тому ж батальйоні таки відремонтували. Умрихін сказав колезі, якому продав за 28 тис. грн «Опель Фронтейра», що купив собі і цю машину (тобто, машину швидкої допомоги). Пізніше я знову дзвонив Умрихіну, і він вже повідомив, що передасть наш автомобіль комусь іншому - чи то розвідці, чи то спецназу. Я сказав, що без питань, хай чинить, як вважає за правильне. Єдине, знову попросив фотозвіт, щоб  я точно знав, що авто служить медикам, чи комусь іншому. Потім знову був дзвінок, і знову він сказав, що їм вона не підходить, і що він передасть її ще комусь іншому. Коли сплив факт з продажем джипу «Опель Фронтейра», Умрихін сам мені зателефонував і казав, що на нього роблять наклепи. Я попросив у нього номер телефону того, кому він передав нашу машину, і фотозвіт її передачі, але й досі нічого не отримав», - сказав волонтер.

Він додав, що має на цю машину документи, де є номер кузова і двигуна, тому її можна буде відстежити.

«На сьогодні я не знаю, де ця машина. Я не почув конкретного номера частини, куди її передав Умрихін, і не почув ім'я того, хто прийняв цю машину, не бачив жодних фото. У нас це перший такий випадок, коли машина зникла», - зазначив волонтер.

За його словами, волонтери із Жовкви працюють разом, це і «Самооборона Жовкви», і ГО «Піклуюсь».

«Ми усі разом і зараз помагаємо усім, кому можемо допомогти, відправляємо поштою різні речі, інколи їздимо, просто не афішуємо це. Десь своїми силами, десь допомагають звичайні люди, але щораз намагаємося забезпечити усім необхідним наших бійців», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ