Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Автономний опір розповів свою версію подій на Привокзальному

Автономний опір розповів свою версію подій на Привокзальному ринку у Львові.

"З недавнього часу у ЗМІ почало з’являтися багато статей стосовно ситуації на ринку “Привокзальний”, зокрема і ресурс Галінфо опублікував статтю під назвою “Вуличним торговцям біля «Привокзального» роздають дивні чеки – розслідування “Ратуші” від 3 квітня 2014 року (http://galinfo.com.ua/news/158951.html).

У ній вказано: “проти рейдерів, які вже місяць як «отаборилися» в адміністрації «Привокзального», порушено п’ять кримінальних проваджень: ст.185 (крадіжка), ст.190 (шахрайство), ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки), ст.206 (протидія законній господарській діяльності), 296 (хуліганство) КК України".

Насправді ж по справі ринку “Привокзального” загалом відкрито тільки 3 кримінальних провадження. Два проти ТзОВ “Привокзальний ринок” (колишня адміністрація): за фактом незаконного захоплення земельної ділянки та вимагання (ст. 197-1 ККУ, ст. 189 ККУ), а також відкрито кримінальне провадження за фактом крадіжки невідомими касового апарату з проникненням (ст. 185 ч. 3 ККУ). Тобто проти тих так званих “захоплювачів” не відкрито жодного кримінального провадження!

Стосовно ж цих “захоплювачів” та “рейдерів”, про яких пишуть у цій статті, а також у ще одній від 1 квітня 2014 року під назвою “Депутати просять Авакова навести порядок на “Привокзальному” (http://galinfo.com.ua/news/158692.html). Повстання на ринку “Привокзальному” почали самі підприємці, яким набридло терпіти величезні побори, знущання та приниження тодішньої адміністраціїї. Активістів “Автономного Опору”, які тільки згодом допомагали працівникам добитися свого – передати ринок у комунальну власність, на момент бунту там було аж…четверо.

Все це Ви можете побачити на було відео, яке зняв один з наших активістів у день повстання... Ви можете на відео побачити, як у директора ринку знайшли дві печатки, що є ознакою подвійної бухгалтерії. У нього також знайшли папірці від кожного дня, де було записано, хто, скільки і за що йому заплатив, а також на відео Ви можете почути коментарі самих продавців.

Після того, як люди вигнали з ринку незаконних власників, вони ж самі вирішили створити профспілку http://opir.info/2014/02/27/privokzalniy-rinok-bude-samovryadnim/
http://opir.info/2014/03/03/zagalni-zbori-profspilki-rinok-privokzalniy/. На цих відео можна побачити, як кожен охочий висловлювався і як стихійно все відбулося, жодних рейдерів там нема і жоден працівник про них не говорить.

Профспілку все ж таки створили... Тому все на ринку відбувається за законом, а тим паче легітимно. Ви можете дізнатися більше інформації про “Привокзальний” на сайті “Автономного Опору”...

Активістка “Автономного Опору” від імені руху Христина Скопик".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ