Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Азаров доручив з’ясувати реальний стан справ щодо виплат зарплат бюджетникам

Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав низку доручень за публікаціями у ЗМІ та зверненнями, які надходили до Урядового контактного центру та на сторінку Глави Уряду в соціальній мережі Фейсбук. Зокрема, це стосується теми затримок з виплатою заробітної плати, повідомляє урядовий портал.

За словами Прем’єр-міністра, склалася досить незрозуміла ситуація, коли громадяни, ЗМІ інформують про затримки виплат заробітної плати, а жоден з керівників регіонів не звертався по допомогу до центральної влади. При цьому він вкотре наголосив, що за затримки з виплатами заробітної плати вчителям, лікарям, іншим працівникам бюджетної сфери несуть персональну відповідальність керівники регіональних органів виконавчої влади.

Микола Азаров повідомив, що направив представників Секретаріату Кабінету Міністрів в регіони, аби на місцях з’ясувати реальний стан справ щодо виплат заробітної плати бюджетникам.

«Нам потрібна об’єктивна картина. Буде необхідність – буде надана бюджетна підтримка», - сказав Микола Азаров. При цьому він додав, що неприпустимою є ситуація, коли людей відправляють у відпустки за власний рахунок, не виплачують надбавок тощо.

Глава Уряду дав доручення Мінсоцполітики, Мінфіну детально вивчити стан справ та вжити всіх необхідних заходів для недопущення затримок виплат бюджетникам. Водночас Казначейству доручено надавати короткотермінові цільові позики для виплати зарплат, якщо з відповідними заявками будуть звертатися керівники міст.

Також Глава Уряду дав інші доручення, зокрема, Мінрегіону поставив завдання вжити заходів щодо налагодження водопостачання у м. Мар’їнка Донецької області, а Мінінфраструктури – вирішити питання з подачею вагонів для масложирокомбінатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ