Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров не хоче в ЄЕП

Україна в даний час не веде переговорів про вступ до Єдиного економічного простору (ЄЕП), заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"На сьогоднішній день ми таких переговорів не ведемо", - сказав глава українського уряду журналістам у п'ятницю в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація).

Азаров сподівається, що створення зони вільної торгівлі між країнами СНД буде сприяти "дійсно вільній торгівлі" між державами.

"Україні зайняла позицію в цих переговорах таку ж, як і в переговорах з Євросоюзом, щоб угода про зону вільної торгівлі в СНД створила справді вільну торгівлю між країнами", - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що Україна наполягає на тому, щоб угода містила відмову від будь-яких вилучень і були відсутні різні бар'єри для товарів.

За його словами, під час двосторонніх зустрічей в Санкт-Петербурзі з прем'єрами Казахстану і Росії "Україна отримала позитивний сигнал у вирішенні цих питань".

Азаров підкреслив, що угода про створення зони вільної торгівлі має містити принципи Всесвітньої торгової організації, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ