Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Азаров: ні уряд, ні Партія регіонів не причетні до проблем на округах

Прем’єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з представниками Місії спостереження за парламентськими виборами від Міжнародної комісії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з Послом Одрі Гловер, під час якої сторони обговорили хід виборчої кампанії в Україні, повідомляє урядовий портал.

Глава українського Уряду зазначив, що на 90% території України вибори пройшли спокійно,без порушеньзаконодавства: не було жодних проблем ні з проведенням передвиборчої кампанії, ні з голосуванням, ні з процесом підрахунку голосів. В Україні було створено абсолютно всі умови для проведення демократичних, чесних, транспарентних виборів.

При цьому Микола Азаров звернув увагу спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ на досі не вирішені проблемні ситуації, які виникли в окремих виборчих округах з підрахунком голосів.

Прем’єр-міністр України наголосив, що ні Уряд, ні правляча політична сила ніякого відношення до таких ситуацій не мають. «Підкреслюю, що ні Партія регіонів, ні Уряд жодним чином до цих ситуацій не причетні. Підтвердженням тому є, зокрема, той факт, що Партія регіонів у Києві програла своїм політичним опонентам на всіх округах – це свідчить про це, що адміністративний ресурс не використовувався. Більш того, представники опозиції мали значно ширші можливості щодо доступу до ЗМІ, проведення агітаційної кампанії, ніж представники влади», - наголосив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр заявив, що конфліктні ситуації в окремих округах мають бути вирішені виключно в рамках чинного законодавства. «Сподіваюся, що сьогодні-завтра вся ця процедура підрахунку голосів буде нарешті завершена», - додав Глава Уряду.

Прем’єр-міністр також повідомив спостерігачів про те, що в Україні ознайомилися з проміжним звітом ОБСЄ/БДІПЛ про хід виборів. Він зауважив, там висловлені певні зауваження, над якими Україні ще потрібно попрацювати. Разом з цим, на думку Миколи Азарова, який має 20-літній досвід участі у виборчих процесах в Україні, вибори 2012 року були найкращими за всю історію незалежної України: «Ці вибори - кращі за всю історію нашої незалежної країни. Під час цих виборів зафіксована мінімальна кількість порушень. Вибори 2012 року – це дуже серйозний прогрес щодо прозорості, демократії та забезпечення чесності». Цим, додав Микола Азаров, було підкреслено, що Україна дійсно розвивається.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна зацікавлено очікує остаточного звіту ОБСЄ/БДІПЛ, який має бути опублікований приблизно через 8 тижнів. Висновки фахівців з проведення демократичних виборів, які працювали у місії, надзвичайно важливі для вдосконалення демократії в Україні.

Тим часом, підкреслив він, наша держава буде дуже серйозно працювати над уже висловленими зауваженнями: «Безумовно, ми дуже серйозно працюватимемо над вашими зауваженнями, оскільки ви спеціалісти у виборчому процесі, і ми вам довіряємо», - наголосив Микола Азаров.

У свою чергу голова Місії спостерігачів за парламентськими виборами ОБСЄ/БДІПЛ Одрі Гловер висловила побажання та згоду і далі продовжувати співробітництво з Україною щодо вдосконалення демократичних виборчих процесів. Прем’єр-міністр подякував пані Гловер та запевнив, що наша держава і надалі співпрацюватиме з ОБСЄ та іншими міжнародними демократичними інститутами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ