Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Азаров похвалився досягнутим і привітав українців зі святами

Прем’єр Микола Азаров привітав українців із Новим роком і Різдвом. Вітання, розміщене на сайті Кабміну голова уряду почав із перелічення здобутків влади.

«Ми прожили непростий, повний сподівань, складнощів, але й здобутків  2013 рік. Незважаючи на тиск економічної кризи, уряд робив все можливе, щоб виконати соціальні зобов’язання перед народом України:  виплачувалися заробітні плати, пенсії, стипендії, допомоги. Водночас уряд не допустив економічного спаду і зупинки вітчизняної промисловості, що насправді було дуже важко в умовах погіршення кон’юнктури ринків і торговельних обмежень для вітчизняних виробників», – каже Азаров.

Він також заявив, що уряду вдалося втримали гривню від девальвації, не допустити зростання тарифів на житлово-комунальні послуги і цін на основні споживчі товари.

«Наприкінці року нам довелося прийняти важке, але необхідне рішення: призупинити підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, щоб дати нашій економіці час відновитися і зміцнитися. Курс європейської інтеграції ми безумовно продовжимо, але з сильніших позицій, захищаючи національні інтереси», – заявив Азаров.

Він вкотре назвав «історичними» домовленості президентів України і Росії.

«Відновлення повноцінних партнерських відносин з Російською Федерацією  відвернуло найгірший сценарій для економіки нашої країни. Нарешті була визначена справедлива ринкова ціна на газ, зняті обмеження у взаємній торгівлі, визначені стратегічні проекти у промисловій кооперації. Росія у дуже стислий термін прийняла рішення про виділення Україні 15 мільярдів доларів кредиту на дуже вигідних умовах. Тепер фінансова стабільність в Україні не викликає жодних сумнівів», – переконує прем’єр.

За його словами, все це дозволяє українським підприємствам «впевнено планувати виробництво і збут продукції в наступному році». «І головне: дає нашим людям впевненість, що у них  буде  стабільна робота, буде добробут в родинах».

«Переконаний, що талановитий народ України, об’єднаний спільними цінностями і курсом європейських реформ,  у наступному році зробить значні кроки до поставленої мети: розбудови процвітаючої України. Щиро бажаю всім успіхів в реалізації особистих, громадських, ділових задумів, щоб 2014-й рік став роком економічних, культурних, спортивних та інших  досягнень України, роком національної злагоди і єдності. Міцного вам здоров’я, щастя, невичерпних життєвих сил та любові», – йдеться в привітанні.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ