Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Азаров вимагає від Горбаля і Федоренка, щоб в лікарнях було чисто: на це гроші є

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вимагає від голів обласних державних адміністрацій і начальників обласних управлінь охорони здоров’я забезпечити належний стан лікарень. Про це він сказав на нараді з питань доступності для населення якісних лікарських засобів, медичних виробів і медпрепаратів.

 «Ще одна важлива вимога, яку я вам пред’являю, я маю на увазі губернаторів, заступників губернатора з охорони здоров’я, начальників обласних управлінь охорони здоров’я: розберіться з вашим станом лікарень. Усе, що можна зробити на місцевому рівні - ви повинні зробити. Знаходьте місцеві ресурси: де можна відремонтувати – ремонтуйте, де можна купити нове обладнання – купіть, де потрібна підтримка Державного бюджету – будь ласка, звертайтесь, будемо допомагати», - наголосив Микола Азаров, додавши, що Кабмін розробить комплексну довгострокову програму реформування медичної галузі, яка передбачатиме доступність медичних послуг для населення, підвищення якості цих послуг, а також якості медичних препаратів.

«Півроку тому я зайшов в одну лікарню. Відверто кажучи, досі враження неприємні. Але найбільше мене вразило, що у лікарні було брудно. Може не вистачати коштів на закупівлю якогось обладнання, але чистота є обов’язковою умовою роботи лікарень», - підкреслив Прем’єр-міністр, пообіцявши, що під час своїх робочих поїздок по Україні він особисто перевірятиме, як виконується його доручення.

Нагадаємо, що голова Львівської ОДА Василь Горбаль призначив начальником ГУ охорони здоров'я області Сергія Федоренка.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ