Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Азаров забиратиме житло за комунальні борги, – БЮТ

Уряд Азарова ініціює ухвалення законопроекту, який дозволить відбирати у громадян житло за невчасну сплату житлово-комунальних послуг. Про це заявив міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський, – повідомив сайт БЮТ.

Він повідомив, що відповідним урядовим законопроектом, який буде розглядатися на початку чергової сесії парламенту, пропонується відмінити з 1 січня 2011 року тимчасову заборону стягнення з громадян пені за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

За словами Павловського, діючим законодавством передбачено, що така заборона діє до моменту існування у державі заборгованості з виплати заробітної плати, пенсії та стипендії.

«З приходом до влади Януковича та Азарова ця заборгованість лише зростає, зокрема, протягом останніх місяців вона зросла більш ніж на 300 млн. грн., особливо в Донецькій, Луганській та Харківській областях – які традиційно підтримують Партію регіонів», - наголосив він.

Андрій Павловський зазначив, що, за офіційними даними уряду, населення розраховується за газ та житлово-комунальні послуги більш ніж на 85%, водночас заборгованість теплокомуненерго за газ складає біля 60%.

«Виникає запитання: куди зникає різниця у 25%? В чиїх кишенях опиняються мільярди гривень?», - сказав він.

Міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду також нагадав, що уряд Азарова піднімає ціну на газ для населення на 50% цього року та ще на 50% - наступного. Разом з тим, за словами Павловського, є інформація, що облгази, які належать пану Фірташу, заборгували за газ 10 млрд. грн.

«То може було б краще уряду Азарова стягувати заборгованість з Фірташа, ніж дерти три шкури і брати пеню з людей, яким вони затримують заробітні плати?», - наголосив він.

Андрій Павловський зазначив, що відредагований «регіоналами» Цивільний кодекс дозволяє в разі несвоєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та несплати пені вилучати житло громадян.

«Тобто замість того, щоб надавати допомогу малозабезпеченим верствам населення та пенсіонерам, уряд Азарова навпаки викидатиме їх на вулицю, і в країні разом зі зростаючою армією безробітних зросте кількість бездомних громадян», - резюмував опозиційний міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ