Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Азаров знову заговорив про формулу "3+1"

Україна готова реалізовувати практичні дії щодо співпраці з Митним союзом за формулою "3+1", заявляє прем’єр-міністр України Микола Азаров. Про це він заявив в середу під час зустрічі з головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентиною Матвієнко у середу в Києві.

«Ми уважно вивчаємо цей досвід (Митного союзу — ред.), вивчаємо документи і за формулою, яку запропонував наш президент, ми готові реалізовувати дії», — сказав прем'єр, повідомляє ZN.UA.

Нагадаємо, у середині жовтня на зустрічі голів урядів країн ЄврАзЕС у Санкт-Петербурзі М.Азаров повідомив, що дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі проаналізувати можливість приєднання до технічних регламентів Митного союзу.

«Я дав доручення міністерству економіки подивитися на технічні регламенти з точки зору можливості нашого приєднання до них. Ми вважаємо, що це, принаймні, спростить торгівлю між нашими країнами», — сказав він тоді.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна шукає форми співпраці з Росією, Білоруссю і Казахстаном в рамках Митного союзу. За його словами, це залежатиме від «багатьох складових». Одним із можливих форматів може бути співпраця за формулою "3+1".

Також раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин допустив, що через позицію ЄС у справі Ю.Тимошенко Україна може віддати перевагу «економічній вигоді» Митного союзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ