Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азербайджан обмежує вивіз валюти

Уряд Азербайджану прийняв рішення обмежити вивіз валюти з країни, щоб стабілізувати ситуацію на внутрішньому валютному ринку і відновити довіру до національної грошової одиниці маната.

За словами глави центробанку Азербайджану Ельмана Рустамова, до парламенту на розгляд внесено поправки, які вводять 20-відсотковий збір з валюти, що вивозиться з країни з метою прямого інвестування або придбання нерухомості і цінних паперів.

У той же час, за його словами, ці заходи не торкнуться валюти, яку громадяни планують витратити на лікування та освіту за кордоном, а також на виконання рішень, винесених щодо них закордонними судами, повідомляє агентство Reuters.

Для стабілізації ситуації влада має намір з 1 лютого зняти обмеження на розмір страхового банківського вкладу та звільнити від податків на три роки процентні доходи громадян за банківськими вкладами, зазначає Інтерфакс.

Зараз валютні резерви азербайджанського центробанку становлять близько 5 млрд доларів.

Президент країни Ільхам Алієв доручив кабінету міністрів вжити заходів для відновлення довіри до маната. Зараз манат різко знецінюється через падіння цін на нафту.

За останній рік курс маната щодо долара впав приблизно в два рази.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ