Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Азербайджан заявляє про підготовку удару по Степанакерту

Міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов наказав армії підготуватися до можливих ударів по Степанакерту, який є столицею Нагірного Карабаху, сепаратистського регіону Азербайджану. Про це повідомило Радіо Свобода.

«Якщо у найкоротші терміни противник не припинить вогонь по наших населених пунктах, міністр оборони наказав бути готовим для застосування всіх важких бойових засобів, які є у розпорядженні Збройних сил, включаючи ракетно-артилерійські війська з метою нанесення нищівних ударів по місту Ханкенді (азербайджанська назва Степанакерта – ред.) та інших населених пунктах, які знаходяться на окупованих територіях Азербайджану», – мовиться у повідомленні оборонного відомства Азербайджану, опублікованому 4 квітня.

Раніше у понеділок президент Вірменії Серж Сарґсян заявив, що у разі широкомасштабних воєнних дій Єреван визнає незалежність Нагірного Карабаху, сепаратистського регіону Азербайджану. Він зазначив, що Єреван як одна зі сторін підписаної у 1994 році угоди про припинення вогню продовжить повною мірою виконувати свої зобов’язання щодо забезпечення безпеки у Нагірному Карабасі.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння.

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту.

Попри це сторони конфлікту у Нагірному Карабасі повідомляють про продовження бойових дій і збільшення кількості загиблих.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей. Нині сили, складені з етнічних вірмен, контролюють не лише територію Нагірного Карабаху, а й панівні висоти навколо цього регіону. Таким чином, Азербайджан не має фактичної влади приблизно над п’ятою частиною території, яка юридично цій державі належить.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ