Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бабак: з 10 пасажирів трамвая шестеро - пільговики

В Україні право пільгового проїзду в громадському транспорті мають 24 категорії пасажирів. Умовно кажучи, із 10 пасажирів в електротранспорті Львова – 6 пільговиків, заявив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства. Повідомила прес-служба ЛМР.

«У нас діє 24 категорії пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Із загального пасажиропотоку в електротранспорті більше 60% – це пільговики, а з них 80% – це пенсіонери. Тобто з 10 пасажирів – 6 пільговиків.

Це величезна кількість. У інших країнах не вірять, що таке можливо. Адже, якщо у людини є заслуги перед державою, то держава надає їй адресну грошову допомогу і всюди людина розраховується. Тому, експерти погоджуються з тим, що якщо ми не змінимо підходу, ми ніколи не вийдемо з транспортної кризи і не матимем достатньої можливості оновлення транспорту», - розповів Сергій Бабак.

За його словами, кожного місяця, одну-дві машини трамваїв чи тролейбусів у Львов ремонтують, адже транспортний парк зношений і старий. Також у найближчі три роки у Львові заплановано придбати 10 трамваїв і 40 тролейбусів. Перевага надається новому транспорту, але й не відкидають інші можливості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ