Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Багатодітні сім`ї отримають грошову допомогу

Сім`ям, у яких виховується четверо і більше дітей віком до 18 років та до 23 років, якщо вони навчаються у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах з денною бюджетною формою навчання, виплатять адресні грошові допомоги. Допомоги виплачуватимуть районні відділи соціального захисту за рахунок коштів з обласного бюджету. Порядок надання адресної грошової допомоги багатодітним сім’ям затверджено розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 03.11.2008р.

Якщо сім`я станом на 1 січня 2008 року перебувала на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, допомога надається один раз на рік, і її розмір залежить від кількості членів сім`ї, від рівня забезпечення прожиткового мінімуму, який є визначений для призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим багатодітним сім`ям. Рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) та прожитковий мінімум враховується в розмірі, що визначається Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік для призначення допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Зокрема, Законом України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» встановлено наступний розрахунковий розмір - рівень забезпечення для: працездатних - 133 грн., непрацездатних -187,50 грн., інвалідів – 200,00 грн., для дітей віком до 6 років – 263 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 331,50 грн.
Для отримання допомоги уповноважений представник багатодітної сім’ї в районний відділ соціального захисту за місцем реєстрації подає заяву, довідку про склад сім’ї, оригінали та копії свідоцтв про народження дітей.

Допомога багатодітним сім’ям, які не перебувають на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради може надаватися на підставі рішення обласної комісії щодо надання адресної допомоги багатодітним сім’ям, за поданням управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації, виходячи з конкретних обставин, що склалися (операційне лікування, потерпілим від стихійного лиха, тощо). Допомога виплачуватиметься після завершення виплати адресної грошової допомоги багатодітним сім’ям, які стоять на обліку в управлінні соціального захисту, у випадку залишку коштів за цими видатками. Розмір такої допомоги не перевищуватиме 1 000 грн. на сім’ю. Виплата допомоги здійснюватиметься на підставі заяви, довідки про склад сім’ї, оригінали та копії свідоцтв про народження дітей та довідки про доходи членів сім’ї за шість місяців до місяця звернення, довідок, що підтверджують зазначені вище обставини та витягу протоколу обласної комісії.
Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ