Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Балістична ракета КНДР впала в Японському морі

Північна Корея запустила чергову балістичну ракету в сторону Японії. Першими про запуск повідомила влада Південної Кореї, згодом інформацію підтвердили Японія і США. За даними Пентагону, ракета пролетіла близько тисячі кілометрів перш, ніж впасти в Японському морі, - ВВС Україна.

За даними південнокорейських військових, ракета досягла висоти 4500 км.

У польоті ракета перебувала близько 50 хвилин і впала за 210 км від узбережжя японської префектури Аоморі у вільній економічній зоні.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін прийняв рішення скликати Раду національної безпеки, щоб обговорити запуск.

Попереднє ракетне випробування Пхеньян провів у середині вересня. За оцінкою фахівців, ракета досягла висоти близько 770 км і пролетіла близько 3700 км. Вона пройшла над японським островом Хоккайдо перш ніж впасти у Тихому океані.

Незадовго до цього, на початку вересня, КНДР оголосила про створення водневої бомби, яку можуть встановлювати на балістичні ракети. Відразу після цього в країні пройшли ядерні випробування. Проте багато фахівців сумніваються в тому, що у КНДР дійсно є термоядерна зброя.

Ще раніше, влітку цього року, КНДР провела відразу кілька запусків балістичних ракет, заявивши, що США розташовані у межах досяжності цих ракет.

Експерти проте кажуть, що більшість північнокорейських ракет мають вкрай низьку точність і не можуть влучити у ціль.

США і сусіди Північної Кореї засудили випробування ракет КНДР, а гнівна риторика між США і КНДР посилилася. Президент США Дональд Трамп назвав останній запуск небезпечним вчинком північнокорейського режиму.

У серпні американські ЗМІ повідомляли, що КНДР можливо вже вдалося розробити боєголовку, яку можна встановлювати на балістичні ракети. Після цього Трамп пригрозив КНДР "вогнем і люттю" в разі, якщо Пхеньян надумає погрожувати США.

У відповідь державні ЗМІ Північної Кореї опублікували повідомлення, в якому говорилося, що Пхеньян розглядає можливість ракетного удару по військових базах США на острові Гуам в західній частині Тихого океану.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ