Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Балога очистить від сміття два райони та одне містечко Львівщини

Управління МНС у Львівській області до Великодніх свят розчистить від несанкціонованих сміттєзвалищ території 2 районів Львівщини і одне місто обласного підпорядкування. З такою ініціативою сьогодні у Львові виступив міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

«Якщо Львів – серце України, то воно має бути здоровим. Летимо ми нині по Львівській області і бачимо багато несанкціонованих смітників. Хіба їх ліквідація це робота президента чи уряду? Ні, це робота органів місцевого самоуправління», – заявив Віктор Балога.

Під час брифінгу міністр розповів, що попросив голову Львівської ОДА М. Цимбалюка дати доручення обласному управлінню МНС розчистити від несанкціонованих смітників два райони та одне місто обласного підпорядкування. «Ми можемо допомогти області і покажемо, як потрібно берегти навколишнє середовище», – зауважив Балога.

«Губернатор дасть три райони ще комусь – мерові чи своєму заступнику. Щоб показати: ми повинні займатися не тільки своїми функціями, а й громадськими. Якщо ми чітко зрозуміємо, що кожна людина навесні має посадити хоча би одне дерево, ми будемо по-іншому виглядати. Якщо ж говорити тільки про політику, то дороги у Львові від того краще не стануть», – додав міністр.

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк натомість пояснив, «звідки народилося це питання і прекрасна ініціатива з боку міністра» розчистити область від сміття. «Дякую, що мав можливість подивитися на Львівщину згори за допомогою гелікоптера МНС. І справді, ще зелень не ожила, тому видно все як на долоні, що робиться на території області. Дуже прикро, що вона перетворилася минулими роками на суцільний смітник. Через те міністр запропонував, що головне управління МНС бере на себе ініціативу навести лад у межах місячника підготовки до Великодніх свят. І я би просив би: хай інші міністерства візьмуть по району, по селу і спільними зусиллями ми наведемо лад. За допомогою Мінекології паспортизуємо всі наші сміттєзвалища…. Це прекрасна ініціатива. Якби всі приїжджали таким десантом і з ініціативами, то Львівщина стала би краєм, в якому хочеться жити», – сказав на брифінгу Михайло Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ