Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Балуху висунули нове обвинувачення в окупованому Криму

В окупованому Криму українському політв'язню Володимиру Балуху висунули нове звинувачення, - 112.ua.

"Балуху пред'явили звинувачення за 321-ї статтею КК "Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства", перекваліфікувавши звинувачення з 318-й "Застосування насильства відносно представника влади". Термін не змінився, теж до п'яти років позбавлення волі, стаття теж середньої тяжкості", - повідомив Антон Наумлюк в Facebook.

У той же час "Кримська правозахисна група" заявила, що заміна статті в обвинуваченні веде до більш серйозних наслідків для українця.

"Ймовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять у СІЗО, досить велика", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні суд виніс вирок українській активісту: три роки і сім місяців колоніїзагального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Однак при розгляді апеляційної скарги вирок був скасований, а справу відправили на повторний розгляд.

У Балуха в кримському СІЗО почалися проблеми з серцем. Процес передачі ліків у СІЗО був дуже проблематичним і тривалим за часом.

Крім цього, адвокати заявили про побиття Балуха начальником СІЗО Ткаченко (він напав на політв'язня, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою). Все це було зафіксовано на відео в ІТТ. Адвокат політв'язня подав заяви про протиправні дії начальника ІТТ в поліцію.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ