Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банкіри сказали, коли стабілізується гривня

Банкіри сказали, коли стабілізується гривня, - Укрінформ.

На думку банкірів, курс гривні відносно долара стабілізується лише після того, як буде підписана коаліційна угода і сформується новий уряд.

Про це в ході круглого столу в Укрінформі у четвер сказав голова Ради Незалежної асоціації банків України,  старший радник Альфа-Банку Роман Шпек, передає кореспондент агентства.

«У нас відбулися вибори. Було багато позитивних коментарів, були друзі, тепер починають з'являтися закляті друзі - це небезпечно. Ми очікували на якнайшвидше підписання коаліційної угоди. Тепер ми чуємо, що вона буде першого грудня. А якої ми рівноваги хочемо на ринку (валютному - Авт.) до першого грудня, якщо ми не розуміємо, чи вони будуть змагатися, чи думати за країну», - сказав він.

Нагадаємо, 5 листопада Національний банк України оголосив про пошук разом з банками рівноважного курсу гривні шляхом проведення щоденного валютного аукціону з продажу валюти за голландською схемою. Так, якщо 5 листопада національна валюта укріпилася на 54 копійки, то вже 6-го втратила щодо долара 1 гривню.

Офіційний курс НБУ 6 листопада - 13,955 гривні за долар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ