Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Барселона», «ПСЖ» і Неймар от-от залагодять найгучнішу оборудку року

Сьогодні, 2 серпня, бразильський півзахисник «Барселони» Неймар у супроводі свого батька та агента офіційно повідомив керівництву про своє бажання залишити клуб. Інформацію про це каталонський гранд розмістив на своєму сайті.

В клубі нагадали, що сума, за яку можна викупити контракт гравця, становить 222 млн євро. Клуб хоче, аби вся сума була виплачена одразу. 

Водночас у «Барселоні» заявили, що 26 млн євро, які мав отримати батько футболіста за перепідписання Неймаром контракту з каталонським клубом влітку 2016 року, виплатять після завершення справи.

Футболіст отримав дозвіл від тренерського штабу не відвідувати тренування, доки не залагодить справи зі своїм майбутнім.

Водночас, за інформацією ЗМІ, Неймар уже повідомив своїм одноклубникам про перехід у французький «Парі Сен Жермен» і попрощався з командою.

Втім, не виключено, що товариський матч проти "Реал Мадрид", який відбувся 30 липня в Маямі, був не останнім для нього у синьо-гранатовій футболці.  25-річний бразилець хоче взяти участь у благодійній грі за Кубок Жоана Гампера проти «Шапекоенсе» - клубу, який в результаті авіакатастрофи торік втратив більшу частину команди, тренерського штабу і співробітників.

Матч відбудеться в неділю, 6 серпня, на «Камп Ноу».

Ті ж ЗМІ стверджують, що офіційно про підписання контракту оголосять у понеділок, 7 серпня. Контракт буде розрахований на 5 років із зарплатою у 30 млн євро на рік.

Якщо перехід відбудеться, Неймар стане найдорожчим футболістом історії. Досі таким вважався Поль Погба за якого торік «Манчестер Юнайтед» виплатив «Ювентусу» вдвічі меншу суму.

Додамо, що французький клуб вигадав цікаву схему, яка допоможе йому уникнути порушення правила так званого фінансового фейр-плей. Суть його полягає в тому, що футбольний клуб не має права витрачати більше коштів, ніж заробляє. Тож, як повідомили ЗМІ, Неймар підпише контракт з Катаром на 300 млн євро і офіційно стане послом Чемпіонату світу з футболу 2022 року. За ці гроші він сам викупить свій контракт у «Барселони», а решту суми, 78 млн євро, отримає в якості бонусу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ