Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти львівської “Політехніки-Галичини” розгромили столичний “Будівельник”

У зустрічі 8-го туру чоловічої Суперліги чемпіонату України баскетболісти львівської “Політехніки-Галичини” в Києві розгромили столичний “Будівельник” – 103:66.

Баскетболісти львівської “Політехніки-Галичини” в матчах національного чемпіонату в Києві востаннє перемагали більше семи років тому – 24-го вересня 2007 року. Звісно, що відправляючись до столиці на очне побачення з “будівельниками”, галичани мріяли перервати неприємну для себе серію, а заодно продовжити іншу свою серію, переможну в нинішньому сезоні, яка до звітної зустрічі становила чотири матчі. Але й господарі мали додаткову мотивацію – в трьох попередніх поєдинках вони зазнали поразок і горіли бажанням покращити своє турнірне становище, а паралельно реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

Одразу зазначимо, що справжньої боротьби в матчі не вийшло. Господарі зуміли на рівних відіграти лише стартовий період – 19:20. Вистачило їх і на дві хвилини другої 10-хвилинки, а потім на майданчику була лише одна команда – команда гостей. У підопічних Валентина Вороніна виходило буквально все і практично кожна їхня атака закінчувалася влучним попаданням у кошик. Натомість у “будівельників” м’яч в прямому розумінні слова буквально валився з рук. Як наслідок, на велику перерву суперники пішли за рахунку 52:30 на користь галичан.

Вболівальники “Будівельника” сподівалися, що після відпочинку їхні улюбленці зуміють змінити перебіг подій на майданчику. Однак їхні надії виявилися марними: “політехніки” й надалі контролювали хід зустрічі, поступово нарощуючи перевагу. В підсумку гості здобули більш ніж переконливу перемогу – 103:66.

Перемога в столиці дозволила підопічним Валентина Вороніна піднятися в турнірній таблиці на четвертий рядок. Причому в активі галичан, так само як і у южненських “хіміків”, який йдуть третіми, п’ять перемог. Свій наступний поєдинок “Політехніка-Галичина” зіграє у перший день зими: 1-го грудня на паркеті палацу спорту “Будівельник” команда Вороніна поміряється силами з МБК “Миколаїв”. 

«Ми дуже відповідально готувалися до цього поєдинку, детально розібрали гру „Політехніки”. Але примудрилися програти всі єдиноборства та підбір під обома щитами. А головне, що був відсутній командний дух і бійцівські якості. Лише в першій чверті боролися, потім гра розклеїлася, колектив посипався і кожен став грати у свій баскетбол. Важко дати оцінку тому, що відбувається з командою. Напевне, потрібні зміни, бо далі так тривати не може», — Євген Мурзін, головний тренер „Будівельника”.

«Результат для мене несподіваний. Нібито й грали як завжди. Не можу зрозуміти, що сталося з суперником, адже підбір виконавців у „Будівельника” доволі непоганий. Та це не наші проблеми. У нас попереду в першому колі важливі матчі з „Миколаєвом”, „Дніпром” та „Черкаськими мавпами», — зазначив Валентин Воронін, головний тренер „Політехніки-Галичини”.

«Ми аж ніяк не очікували, що перемога нам дістанеться настільки легко. Як правило, з „Будівельником” грати дуже важко, особливо в Києві. Однак цього разу суперник впирався лише на початку, а потім наш захист зробив свою справу», — Євген Анненков, захисник „Політехніки-Галичини”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ