Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Батьківщина» не визнає підсумки виборів на Львівщині

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" не має наміру визнавати результати місцевих виборів у всіх регіонах, в яких вона не брала участь у виборчій гонці. Про це на брифінгу в штабі "Батьківщини" повідомив сьогодні перший заступник голови партії Олександр Турчинов.

За його словами, незважаючи на бажання партії брати участь у виборах, її кандидати не були зареєстровані виборчими комісіями відповідного рівня на виборах до Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Київської обласної ради, в низку районних рад Київської області, Олександрійської міської ради Кіровоградської області, Тернопільської міської ради, Будьонівської районної ради Донецька, і в Луганську міську раду.

"Ви бачите, скільки районів, міст та областей, де нашу політичну силу, одну з провідних політичних сил в Україні, позбавили права брати участь у виборах. Питання: чи можна визнавати в цих районах вибори? Ні, не можна", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що в багатьох випадках суди зобов'язували виборчі комісії внести кандидатів від "Батьківщини" у виборчі бюлетені, але, незважаючи на це, виборчкоми відмовлялися виконувати рішення судів.

Політик підкреслив, що така дія комісій - пряме порушення закону, і "Батьківщина" не має наміру з цим миритися.

За даними опозиційної партії, в деяких районах Донецької області і Криму виборчі комісії вже склали протоколи про результати голосування, незважаючи на те, що воно ще не закінчилося.

"Так, у містечку Шкільне (Крим), незважаючи на те, що вибори далеко ще не закінчені, протоколи вже підписані, і в них вже передбачені результати. На жаль, аналогічні ситуації і на інших ділянках", - повідомив Турчинов.

Він також висловив здивування, що, незважаючи на низьку явку виборців, в більшості областей на ділянках спостерігаються великі черги.

На думку представника опозиційної політсили, причиною цих черг є нездатність влади нормально організувати виборчий процес, а також її бажання сфальсифікувати результати голосування за рахунок показників низької явки.

За словами Турчинова, у деяких регіонах також фіксують зловживання під час голосування на дому. Зокрема, він заявив, що в Криму кількість голосуючих на дому виросло в 2,5 раза в порівнянні з президентськими виборами, в 2 рази - на Вінниччині та Дніпропетровщині, у 1,5 - на Луганщині, в 1,3 - в Одеській та Полтавській областях.

"Як повідомляють з Одеського регіону і Криму, ніхто заяв не пише. Просто є список, хто хоче голосувати вдома, і цей механізм використовують, щоб вкинути бюлетені в урни", - заявив він.

Турчинов також зазначив, що на деяких дільницях не вистачає бюлетенів по мажоритарних кандидатах, а в той же час вони є в надлишку в психіатричних лікарнях і тубдиспансері.

Раніше Миколаївська обласна організація "Батьківщини" заявила також про два випадки перешкоджання з боку представників Партії регіонів проведення екзит-полів під час місцевих виборів у Миколаєві.

О 8.00 в Україні розпочалося голосування на виборах депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Ділянки відкриті до 22.00, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ