Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Батьки білоруса Михайла Жизневського, який віддав життя за вільне майбутнє України, просять визнати його Героєм України

На столичній вулиці Грушевського відкрили меморіал Герою Небесної Сотні білорусу Михайлові Жизневському. Під час сутичок він отримав смертельне поранення: куля 12 калібру поцілила йому просто у серце. Батьки загиблого просять визнати Михайла Героєм України, бо без цього їм у Білорусі спокійно не жити. Родину там переслідують.

Михайло Жизневський був білорусом, але щиро вболівав за Україну. Тут він прожив останні сім років свого життя і під час Революції просто не міг бути осторонь.

Хлопця розстріляли 22 січня на вулиці Грушевського. Куля влучила йому прямо у серце.

Батьки Михайла сьогодні (26 листопада) знову на місці загибелі сина. Вони приїхали з Білорусі на відкриття іменного меморіалу.

Ніна Жизневська, мати Героя Небесної Сотні: "22 січня нам о пів на третю подзвонили з України, міліція. Тоді ми зрозуміли, що Міша наш був на Майдані".

Звістка про смерть сина довела Ніну Василівну до інфаркту. Жінка і досі не оговталася від хвороби. "... Міша віддав життя за свободу України", - каже мати.

Білорус із українським серцем став одним з перших у рядах Небесної Сотні, але до переліку Героїв так і не потрапив. Батьки сприйняли це за образу.

Михайло Жизневський, батько Героя Небесної Сотні: "Він був миротворець, старався вирішити усі проблеми мирним шляхом.... Ганьба, що вчинили так з Мішею".

Звання хоч і не поверне сина, але принаймні припинить переслідування на батьківщині, вважають Жизневські.

"Мені відкрито кажуть в лице, що я бандерівка,... що Міша ... стояв на Майдані за гроші... Таке я вислуховую майже щодня, коли виходжу на вулицю... Ось чому ми добиваємося Героя України", - розповіла мати.

Іменний меморіал власним коштом встановили громадські активісти.

kriminal.ictv.ua

Фото: uainfo.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ