Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

BBC покаже фільм про MH17: звинувачують Київ та ЦРУ

Британська корпорація BBC анонсувала показ фільму, в якому будуть проаналізовані альтернативи офіційній версії катастрофи малайзійського Boeing-777. Про фільм тривалістю одну годину, що вийде в рамках програми The Conspiracy Files, повідомляється на сайті BBC.
Реконструкція збитого літака МН17 / GettyImages

В анонсі BBC йдеться про те, що фільм проаналізує "конспіраційні теорії", які обговорювалися в соціальних мережах, а також про "роль Кремля" у їх поширенні. Водночас в анонсі британського таблоїда Sunday Express, де переказані деталі вже відзнятого, але ще не оприлюдненого фільму, містяться чіткіші звинувачення на адресу України.

Повідомляється, що у фільмі прозвучать "нові шокуючі звинувачення", включаючи "нові докази того, що авіалайнер міг збити український винищувач". "Ще одна теорія – що йдеться про організовану ЦРУ псевдо-терористичну операцію, для якої було закладено дві бомби на борт авіалайнера".

Як відомо, за версією офіційного розслідування, Boeing-777 був збитий ракетою земля-повітря з території, контрольованої проросійськими сепаратистами, інші припущення були відкинуті.

Наразі неясно, чи фільм спростує ці теорії, чи надасть їх як альтернативу офіційній версії – анонс стрічки лишає можливими обидва варіанти. Водночас користувачі соціальних мереж звернули увагу, що "конспіративні теорії" в описі фільму представляють журналісти, відомі своїми зв’язками з російською владою.

Так, аргументи на користь того, що Boeing-777 збили українські ВПС, подає Біллі Сікс, який названий журналістом-розслідувачем. Однак один з авторів Bellingcat Хрісто Грозєв зазначає, що той має чіткий зв’язок з Росією. "Хочу побачити, чи розкриє ВВС, що "незалежний журналіст" Біллі Сікс у 2013 році був врятований з сирійської в’язниці Сергієм Лавровим", - написав він у Twitter.

Ще один герой фільму, росіянин Сергій Соколов, ще від часів Бориса Єльцина відомий як автор зрежисованого політичного компромату (і особисто зізнавався у цьому), стверджує у стрічці, що має в розпорядженні перехоплену розмову двох агентів ЦРУ, які заклали бомбу на борт лайнера.

"Отже, тізер ВВС подає як рівною мірою імовірні три теорії, запропоновані: 1) російським шахраєм, 2) німецьким журналістом, якого врятував Лавров, 3) Нідерландською радою безпеки", - дивується Грозєв.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ