Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бензинові АЗС йдуть в минуле

За прогнозами експертів в 2020 -2021 роках в Україні відбудеться споживчий бум на електромобілі. Про це заявив директор групи компаній PRIME Дмитро Леушкін.

«Висока вартість бензину змушує українців шукати дешевші альтернативні варіанти. Багато хто починає віддавати переваги «дизелю» або встановлювати газове обладнання на авто. Ця тенденція вже зараз істотно зменшило середній «протік» у існуючих мереж АЗС. І з кожним роком ситуація тільки погіршуватиметься », - констатує Дмитро Леушкін.

За словами експерта ринку, починаючи з 2019 року в Україні буде стрімко рости кількість електромобілів, що спровокує ще більших збитків для традиційних АЗС.

«Поки попит на електромобілі в Україні не дуже високий через страхи автомобілістів, що вони не зможуть долати великі відстані без підзарядки. А де її шукати? Уже зараз в країні починає активно розвиватися інфраструктура для зарядки батарей електромобілів. Через рік-два вона буде вже досить великою, і їздити на електромобілях стане істотно комфортніше. Так що попит на них суттєво зросте », - прогнозує Дмитро Леушкін.

Бізнесмен упевнений, що в 2020-2021 роках в Україні відбудеться справжній бум попиту на електромобілі.

«У 2020-2021 роках ми очікуємо масового приходу в Україну б/у європейського електричного господарства. А значить, істотно зросте попит на якісне сервісне обслуговування електромобілів. Його поки в Україні немає, але починає з'являтися. Хто з АЗС зробить на це ставку - той виграє. Хто не відчує нового тренду - ризикує збанкрутувати », - резюмує Дмитро Леушкін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ