Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Берлінський мур не було зруйновано, його «пересунули» на кордон України з ЄС,– Яценюк

Кандидат у Президенти України Арсеній Яценюк вважає, що Берлінський мур не було зруйновано, а «пересунуто» на кордон України з Європейським Союзом. Остаточне падіння Берлінського муру відбудеться в результаті формування Великої Європи, заявив він у понеділок, 9 листопада, на прес-конференції в Сімферополі. Повідомила прес-служба А. Яценюка.

«Берлінський мур упав фізично, а фактично залишився. Він просто «переїхав» із Берліна на кордон України і ЄС. Ми ж досі розділені», - сказав Арсеній Яценюк.

Знищення «Берлінського муру», переконаний Арсеній Яценюк, можливе виключно шляхом формування Великої Європи як континенту. «Європа не може бути поділена лише на тих, хто є членом ЄС, і тих, хто ним не є. Ми всі, зокрема й Україна, - одні з основних країн Європейського континенту. Ми ніколи не погодимося з роллю українців як європейців другого чи третього сорту. Моя відповідь дуже чітка: Україна і є Європа».

«Це моє бачення щодо Берлінського муру. Його має бути знищено», - заявив кандидат у Президенти України. Арсеній Яценюк переконаний, що Україна насамперед повинна розвиватися як самостійна держава, здатна довести свою силу. Для цього, вважає кандидат у Президенти України, Київ повинен, зокрема ініціювати створення Східноєвропейського простору: «Я неодноразово заявляв, що ми простягнемо руку нашим партнерам у Східній Європі. Це і Білорусія, й Молдова, й Росія, і Грузія».

«Ми підемо шляхом створення чотирьох спільних політик як на фронті європейсько-українських відносин, так і на східному економічному фронті, де ми теж зобов'язані запропонувати чотири спільні політики інтеграції», - сказав він.

Арсеній Яценюк зазначив, що світова криза підштовхує до того, щоб Європа все-таки стала конкурентоспроможною: «Інакше ми залишимося поза конкуренцією - щодо азіатських країнах, щодо нових центрів впливу в світі, які виникли під час світової кризи. Тож будемо боротися за остаточне знищення «Берлінського муру».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ