Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Без Бога в душі і совісті в серці, або «братерська любов» до України

5 листопада бойовики з особливим цинізмом з застосуванням важкої артилерії , забороненої всіма домовленостями, обстріляли мирний населений пункт Піски Донецької області.

Причому вели прицільний вогонь по будинкам де мешкають мирні мешканці та знаходиться ключові вузли інфраструктури цього багатостраждального українського населеного пункту. Зокрема, під ворожий обстріл потрапив медичний пункт, який обслуговує не лише поранених бійців, але й всіх небагатьох мирних мешканців, що залишились тут. На щастя ніхто не постраждав. Лікарі, хворі та поранені встигли вкритись в надійному сховищі. Однак споруду, та санітарний автомобіль було знищено.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника медичної служби батальйону прапорщика медичної служби Ігоря Листопада, ворог добре знав, що веде прицільний вогонь по медичному закладу та мирним оселям. За чотири роки війни російські окупаційні війська яскраво продемонстрували всю свою підлу і садистську сутність – розстрілюючи полонених, знущаючись над беззахисними та знищуючи інфраструктуру українського Донбасу.

За словами медика, після ворожого нападу, запаси медикаментів та необхідних матеріалів було оперативно поновлено. Стан здоров’я пацієнтів стабілізаційного пункту нормальний. Та військові сподіваються, що розстріл лікарні стане ще одним абзацом у звинувачувальному вироку під час міжнародного трибуналу над країною - агресором

Тарас Грень, регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ