Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Bild дізнався про плани США віддати Україну у сферу впливу Росії

Колишній міністр закордонних справ США Генрі Кіссінджер може стати посередником між Москвою і Вашингтоном і розробити план вирішення конфлікту в Україні, йдеться у статті німецького видання Bild.

За даними видання, Кіссінджер виступив на підтримку "панування Росії в колишніх радянських республіках, починаючи від Білорусі й України і закінчуючи Грузією та Казахстаном".

Окрім того, має бути розроблено "план політичного і економічного розвитку України".

Основна ідея Кіссінджера полягає в тому, що Росія "гарантує безпеку сходу України і поступово йде звідти".

Зі свого боку Захід заплющує очі на "кримське питання". Окупація Криму не визнаватиметься офіційно, але перестане бути темою між США і Росією, пояснюють автори матеріалу Хайко Ролофф і Петер Тіде.

За їхніми даними, концепція вже отримала назву "конструктивної співпраці" і "нормалізації відносин", а прямі переговори зараз ведуться через посла Росії у Вашингтоні Сергія Кисляка.

Як сказано у статті, поряд із Рексом Тіллерсоном Кіссінджер належить до невеликого числа американських політиків, які регулярно зустрічалися з президентом РФ Володимиром Путіним, незважаючи на політичну кризу. Є дані і про те, що Дональд Трамп має намір зняти санкції проти Росії "за порадою Кіссінджера", наголошують журналісти.

Нагадаємо, про те, що 93-річний американський політик Генрі Кіссінджер, який раніше обіймав посаду держсекретаря в часи президентства Ніксона, може стати посередником між США і Росією, в середині листопада писала британська Financial Times.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ