Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Білорусь тимчасово обмежила ввезення свинини з України

Білорусь з 1 вересня вводить тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней (АЧС). Про це повідомляє департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі, повідомляє Белта.

Як зазначається, на території Волинської та Вінницької областей України зареєстровані нові випадки захворювання африканською чумою свиней.

"У зв'язку з цим департамент ветеринарного і продовольчого нагляду вводить тимчасові обмеження на ввезення з зазначених територій живих свиней, свинини і продуктів її переробки, шкіряного, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, м'яса від диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, у тому числі з птиці і риби, колишнього у вживанні устаткування для транспортування свиней і сировини тваринного походження, утримання, забою і оброблення свиней", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, зазначені обмеження також поширюються на готові корми для кішок і собак, які не пройшли термічну обробку, виготовлені з сировини, що походить з Волинської та Вінницької областей України.

Крім того, скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення даних товарів у Білорусь із зазначених областей України.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ