Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Більшість харків'ян не готові виходити на протести, - опитування

Більшість опитаних харків’ян (51,7%) стверджує, що вони не готові виходити на протести. Це на 10,7% більше від тих, хто готовий протестувати (41,0%). Такі результати дослідження «Харківський омнібус», проведеного Центром досліджень та комунікацій «Active Group» у січні 2017 року.

Рівень протесних настроїв почав знижуватись із жовтня. Тоді частка тих, хто висловив готовність протестувати, перевищила відсоток тих, хто сказав, що не готовий виходити на протести, на 16,9%. А в січні цей показник зменшився до -10,7%.

На запитання «чи готові ви вийти на протест проти центральної влади?» 18,4% мешканців Харкова відповіли, що «готові в будь-який момент», а 22,6% – що «швидше готові». Натомість 25,7% опитаних «швидше не готові» протестувати, а інша частка харків’ян (26,0%) «не готові» взагалі. 7,3% не змогли дати відповідь на поставлене запитання.

Щодо очікування революції мешканцями Харкова, то понад третина опитаних (39,9%) вважає, що революція може розпочатись найближчим часом. З них 20,7% відповіли, що революція може розпочатись «в будь-який момент», а 19,2% – що «може трапитись у найближчі місяці». Половина харків’ян (50,6%) вважає, що революція в Україні відбудеться нескоро. З них 26,3% переконані, що революція «може статись коли-небудь, але не зараз», а 24,3% – що ймовірність революції мінімальна. 9,5% не змогли визначитись із власними революційними очікуваннями.

Різниця між позитивними і негативними відповідями почала зростати з жовтня (-27,8%) а вже в січні сягнула рекордної позначки в 10,7%.

Дослідження відбувалось 25-26 січня у рамках проекту «Харківський омнібус». Загалом опитано 1670 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані саме компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ