Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Більшість клініко-діагностичних лабораторій Львівщини не мають дозволу обласної режимної комісії на право проведення мікробіологічних досліджень

У лікпрофзакладах області функціонує 282 клініко-діагностичних лабораторії, окрім цього, організовані 18 приватних лабораторій, в яких здійснюються  мікробіологічні дослідження, - про це під час колегії ГУОЗ ЛОДА, що відбулася 31 жовтня, зазначила Людмила Гжегоцька, головний позаштатний спеціаліст з паразитології ГУОЗ ЛОДА.

За її словами, упродовж останнього року обладнані та задіяні 2 баклабораторії – в Миколаївському та Пустомитівському районах, проте в 14 районах області бактеріологічні дослідження проводяться ще на базі територіальних санепідстанцій, які не забезпечені додатковими приміщеннями для діагностичних досліджень, профоглядів, а також фахівцями.
Переважна більшість лабораторій, у т. ч. приватних, не мають дозволу обласної режимної комісії на право проведення мікробіологічних досліджень, що є порушенням Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”.
Безумовно, така ситуація потребує пояснення та змін. У Дрогобицькому районі функціонує 6 клініко-діагностичних лабораторій, де проводяться паразитологічні дослідження, з них жодна не відповідає чинним вимогам.
Враховуючи результати перевірки, колегія визнала незадовільною роботу режимних лабораторій лікпрофзакладів Дрогобицького району, міського психоневрологічного диспансеру м. Львова, ЛОДКЛ ОХМАТДИТ – недостатньою. Висунуті вимоги по їх терміновому усуненню.
Крім планових питань, члени та учасники колегії заслухали інформацію  начальника відділу охорони материнства і дитинства ГУОЗ ЛОДА І. В. Микичак про стан підготовки лікувально-профілактичних закладів області. до переходу на критерії ВООЗ  в реєстрації живонароджуваності та інформацію Г.Е. Говор – заступника начальника головного управління, начальника управління  організаційного, фінансового та юридичного забезпечення, про фінансову дисципліну  та виконання бюджету в закладах охорони здоров'я області за 9 місяців 2006 року.
Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ГУОЗ ЛОДА.
Нагадаємо, 31 жовтня у ГУОЗ ЛОДА відбулась планова робоча колегія. На порядок денний були винесені такі питання: "Про організацію роботи мікробіологічних лабораторій Личаківського району м. Львова та Дрогобицького району Львівської області", "Про стан надання  спеціалізованої хірургічної допомоги дітям у Львівській області", "Про виконання вимог постанови КМУ №58 та наказу МОЗ України №356 "Про обіг наркотичних, психотропних речовин в лікпрофзакладах" міст Борислава, Дрогобича, Червонограда, 8 МКЛ, КМКЛШМД, ЛОКЛ, ЛДОРЦ".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ