Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля візових центрів у Львові з’явився новий вид бізнесу, – фальшиві запрошення на роботу

Зі скасуванням з боку Польщі оплати за робочу візу для українців побільшало звернень до консульства громадян, які подавали фальшиві запрошення на роботу. Про це сьогодні, 26 листопада, під час прес-конференції у львівському прес-клубі повідомила консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Лідія Аньоловська.

«Звертаючись за візою до консульства чи візового центру, люди дорогою заходять до різних офісів і свідомо чи не свідомо купують ці запрошення. Однак, вони не можуть мати жодної певності, що це запрошення виявиться справжнім. Відтак, громадянам краще звертатися до тих роботодавців, з якими вони попрацювали раніше», – сказала вона. 

Водночас пані консул додала, що для бізнесових поїздок жодних запрошень не потрібно.

«Ми видаємо першу національну візу на 7 днів, а другу намагаємося уже видати на рік. Траплялися випадки, що видавали на півроку, але переважно це річні багаторазові візи», – сказала вона.

Представник ініціативи«Європа без бар’єрів» Андрій Лепак зауважив, що фальшиві запрошення на роботу, – справа не лише України, адже їх можуть продавати і громадяни Польщі. Лідія Аньоловська зазначила, що в Польщі таких людей відслідковують і карають.

«Ми зверталися з цією проблемою до Львівської міської і обласної влади, але реакції не отримали. Ми дуже добре розуміємо тих українців, які їдуть в Польщу на роботу, бо ще недавно самі поляки їздили працювати до Німеччини, а то і ще далі. Однак, ви теж мусите йти нам на зустріч. Ті люди, у яких все гаразд з документами, можуть вільно жити і працювати в Польщі», – запевнила вона.

Також представник консульства зазначила, що із загальної кількості виданих віз робочими є близько 17%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ