Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Біля Яворівського моря виявили незаконну забудову і коноплю

Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
Yavir.Net
1/8
На прибережній смузі колишнього затопленого кар’єру Яворівського ДГХП «Сірка», відомого також як Яворівське море, виявили незаконно зведені споруди і сітку, що відгородила частину території. Про це повідомило видання Yavir.Net.

Як повідомили кореспонденти Yavir.Net, 21 червня, відбулося виїзне комісія щодо загородження прибережної смуги Яворівського кар’єру та незаконного будівництва навколо озера.

В даній комісії прийняли участь перший заступник голови Яворівської РДА - Ігор Рак, головний архітектор Яворівського району - Любомир Новосілець, начальник відділу в Яворівському районі головного управління Держгеокадастру у Львівській області - Іван Янишівський, заступник начальника управління контролю за використанням природних земель ГУ Держгеокадастру у Львівській області - Назарій Ваврук, головний інспектор будівельного нагляду інспекційного відділу департаменту ДАБІ у Львівській області - Назарій Горох, голова Громадської ради при Яворівській РДА - Ірина Слика, помічник депутата ВРУ Володимира Парасюка - Роман Андрус, Ірина Голуб, члени Громадської ради при Яворівській РДА, представники громадських організацій, громадськість Яворівщини, правоохоронні органи.

Розпочалась засідання з огляду території та розмови з представниками власників та орендарів, які здійснюють свою діяльність на даній території. Окрім цього, піднімались проблемні питання – освоєння території та рекультивація земель Яворівського кар’єру, самовільного та незаконного будівництва об’єктів в приозерній смузі водойми, відсутність дозвільних документів на встановлення тимчасових будівель, порушення меж прибережної захисної смуги.

При огляді фахівцями «Західноукраїнського центру екологічного моніторингу» ВАТ «Інституту гірничо-хімічної промисловості»  комісія зафіксувала насадження коноплі. Також активісти розгородили прибережну смугу, на якій була незаконно встановлена металева сітка.

За підсумками засідання комісія вирішила провести 15 липня 2017 року виїзне засідання на території колишнього Яворівського ДГХП «Сірка», щоб перевірити, чи усунули проблеми, які виявили при огляді ділянок навколо Яворівського кар’єру. Зокрема, перешкоди у доступі до водосховища.

Яворівське озеро, також відоме як Яворівське море, утворилось внаслідок штучного затоплення сірчаного кар’єру колишнім підприємством «ЯДГХП» Сірка» на території Залузької сільської ради. Це найглибша штучна водойма на території України. Однак, юридичного статусу водойми це озеро немає. Саме тому виникають юридичні колізії з прибережною смугою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ