Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Білий дім наполягає, що Росія втрутилась у вибори на користь Трампа

Слідом за інформацією, яка потрапила у ЗМІ минулого тижня про висновки ЦРУ щодо спрямованості хакерських атак проти демократів на виборах задля підтримки Трампа, Білий дім офіційно заявив про це в понеділок, наголосивши на необхідності пропорційної відповіді. З такою заявою виступив речник Білого дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не потрібно мати допуску до секретних матеріалів, щоб з'ясувати, хто отримав вигоду від зловмисної російської кібер-діяльності. Обраний президент не залишив сумнівів. Він закликав Росію здійснити хакерський напад на свого противника (Гілларі Клінтон – ред.)", - наголосив Ернест.

За його словами, Трамп дуже добре усвідомлює, на чию користь були спрямовані ці зусилля.

"Останні кілька тижнів виборів були зосереджені на обговоренні листів, що були вкрадені хакерами та потрапили в мережу через росіян. Це були листи Національного демократичного комітету і Джона Подести, а не Національного республіканського комітету і Стіва Беннона", - аргументував речник адміністрації.

Водночас, він не став коментувати оцінок американської розвідки, інформація про які потрапила в ЗМІ, а також яку відповідь потрібно надати.

"Я можу лише сказати, що президент і його команда мають упевненість у необхідності пропорційної відповіді", - заявив речник адміністрації американського президента.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці The Washington Post повідомив із посиланням на оцінки ЦРУ, що "Росія втрутилася у вибори 2016 року для того, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на президентських виборах, а не просто підірвати довіру до виборчої системи США".

При цьому зазначалося, що спецслужби виявили осіб, які мають зв'язки з російським урядом та передали WikiLeaks тисячі вкрадених листів з серверу Національного комітету Демократичної партії та інших джерел, у тому числі, з комп'ютера голови виборчої кампанії Гілларі Клінтон Джона Подести. Ці особи, як зазначалося, вже відомі розвідувальному співтовариству США в контексті більш широкої операції на користь Трампа та з дискредитації шансів Клінтон.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ