Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Біографічну виставу про Шевченка показали у театрі для дітей та юнацтва

29 січня у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбулася прем’єра вистави «Наш Тарас», приуроченої до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, повідомив Освітній портал Львівщини.

На прем’єрний показ були запрошені 25 вихованців Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату № 1 та 12 вихованців Львівського центру піклування про дітей.

Зазначимо, режисер-постановник Роман Валько разом із автором сценічного простору ВлодКауфманом та композитором з.д.м. України Олександром Козаренком пропонують глядачам своє бачення біографії видатного українського поета, художника, генія, через документи, листи, спогади та твори автора.

Автор сценічного простору вистави – ВлодКауфман, виконувач обов'язків художнього керівника театру – Юрій Мисак.

Довідка.

Анотація до вистави Першого українського театру для дітей та юнацтва міста Львова «Наш Тарас»

Геній, Кобзар, Бунтар, Поет і Художник, чия творчість стала одним із основних ресурсів українського націєтворення в XIX столітті. Народний герой, портрети якого прикрашали кожну українську оселю. Постать, перетворена на ікону – і часто вихолощена, спрощена офіціозом. Саме таким ми уявляємо собі Тараса Шевченка. Та разом із цим, це – жива людина, історія життя якої, хоч і добре відома нам, та досі не залишає нас байдужими.

У виставі, окрім самого Поета, перед нами постають його друзі, соратники, вороги – усі ті, хто протягом життя оточували його та впливали на його долю. Ми наче проживаємо це життя знову – та все ж по-новому.

Сценічний простір вистави творять розміщені по сцені шинелі, стоси паперів, томи книжок, картинні рами – все те, що розкриває образ Поета та його долю, все те, за чим ми звикли бачити Поета, через що ми звикли бачити Поета.

Вистава за творами, документами, листами та спогадами – це ще одна спроба зануритися у життя видатної людини, людини, яка залишила послання наступним поколінням. Чи дійшло воно до нас?

Вистава орієнтована на дітей віком від 14 років.

Тривалість вистави – 1 год. 25 хв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ