Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бірюков: починається закупівля для ЗСУ сухпайків нового зразка

Учора, 8 лютого, відбулося засідання комітету з конкурсних торгів Міністерства оборони, на якому було прийнято рішення про початок закупівель для армії польових раціонів нового зразка. Про це у себе в Facebook повідомив радник президента Юрій Бірюков.

"Сім денних раціонів. Сім різних денних раціонів", - уточнив він.

За словами помічника глави Міноборони, перша закупівля сухпайків розрахована на 112 тисяч комплектів з терміном поставки до 30 травня. Цей обсяг розбитий на п'ять лотів.

"Дуже хочеться, щоб на торги вийшли (і перемогли) різні постачальники. Так можна буде і якість порівняти, та й ціну збити. Сумно - на цю роботу пішло більше року, радісно - у нас вийшло", - зазначив Бірюков.

Наприкінці вересня 2016 року міністр оборони Степан Полторак затвердив документ по нових армійських сухпайках. Пізніше Бірюков повідомив, що в 2017 році 25% складу армії буде харчуватися по системі з елементами шведського столу, а всі ВСУ перейдуть на цю систему харчування в 2019 році.

Наприкінці грудня Кабмін схвалив постанову, згідно з якою закупівлі продуктів, призначених для харчування військовослужбовців, будуть проводитися за затвердженим Міноборони каталогом.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ