Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бійці АТО зі Львова під ВРУ вимагали прийняти закон про доступне житло

Сьогодні, 15 березня, десантники ГО "Союз Ветеранів Десанту" під стінами Верховної Ради України провели акцію з вимогою нарешті розглянути та підтримати законопроект №4550, який стосується програми доступного житла та охоплює різні категорії населення, у тому числі й учасників бойових дій. Про це йдеться у повідомленні на сторінці ГО «Союз Ветеранів Десанту» на Фейсбуці.
Фото з ФБ Віталія Свінціцького.

Близько 30 ветеранів, учасників АТО із Львова приїхали до ВРУ для того, щоб нагадати народним обранцям про законопроект №4550, який вже рік перебуває у парламенті без розгляду.

«Ми хочемо нагадати народним обранцям, що в країні вже три роки йде війна! Саме тому дивує їхня пасивна позиція щодо реальних кроків у площині соціального захисту ветеранів АТО.

Нагадаємо, що вже рік часу у парламенті без розгляду залишається Законопроект №4550. Він був внесений з ініціативи Кабміну і передбачає здійснення державної підтримки у розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту учасникам бойових дій. Прийняття цього Законопроекту дозволить покращити соціально-побутові умови учасників АТО. Можливо, для багатьох сімей це чи не єдина можливість придбати власне житло», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, ветерани нагадали парламентарям про ще одну законодавчу ініціативу, яка також вже тривалий час без розгляду у парламенті. Йдеться про збільшення на 50% виплати сім'ям загиблих бійців.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук керівник міжфракційної групи з питань АТО у Львівській міській раді, учасник бойових дій Віталій Свінціцький, який також перебуває у Києві на пікеті, обурився тим, що парламент знову не працює.

"Якби такий законопроект прийняли, то при умові державної підтримки з’явиться і можливість просувати допомогу у співфінансуванні придбання житла для бійців АТО з місцевих бюджетів", - переконаний Віталій Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ