Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Бійці добровольчих батальйонів відповіли прокурору Києва

Бійці добровольчих батальйонів відповіли прокурору Києва, - ТСН.

Головний прокурор Києва Сергій Юлдашев назвав бійців добровольчих батальйонів "внутрішньою загрозою для України", самі бійці обурюються та радять чиновникам спробувати взяти зброю до рук та поїхати на Схід, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Висловлювання Юлдашева на своїй сторінці у Facebook розмістила очільниця прес-служби прокуратури Києва Олена Яхно з приписом "офіційно" і про те, що йдеться про "Айдар".

"Одна річ, коли вони на Сході боронять нашу державу. Інша – коли вони їдуть у міста зі зброєю. Зокрема, у столицю. Навіть більше, я вважаю, це внутрішньою загрозою. Погодьтесь, вони ж не прогнозовані...", - йдеться у тексті повідомлення, яке вже невдовзі прибрали з соцмереж. Втім, підхопити скандальну цитату встигли російські ЗМІ. Відреагували на гучні висловлювання і самі представники добровольчих батальйонів. 

Айдарівець Валерій, який майже чотири місяці пробув у зоні АТО і нині повернувся на перепочинок до Києва, прокоментував слова Юлдашева так: "Образливо, прикро, ну і хр*н з ним, ладно". 

Керівник підрозділу батальйону "Айдар" Сергій Граб до висловлювання поставився спокійно. Він заявив, що вже звик до таких речей і додає, що це вже не перша спроба окремих чиновників чи ЗМІ заплямувати захисників України. "Може нехай вони самі спробують, візьмуть амуніцію і підуть повоюють. А то тут розказувати, що якась загроза від "Айдару"… Ви мене вибачте, яка загроза від "Айдару", - сказав Граб, додавши, що Юлдашев міг перенервувати у передчутті майбутньої люстрації. 

За часів екс-президента Віктора Януковича нинішній очільник столичної прокуратури працював на посаді заступника прокурора Луганщини, а, отже, потрапляє під дію Закону "Про очищення влади". 

Прокоментувати ситуацію вирішила і сестра героїчної української льотчиці Надії Савченко Віра. До того, як потрапити в лапи російських тюремників, Надія також була добровольцем "Айдару". 

"Яке вони мають право взагалі розкривати рот. І зараз вони розповідають, яка це загроза – ви самі (мається на увазі прокурор – Ред.) робите цю загрозу і самий найбільший злочин – це бездіяльність. Ви подумайте про це", - заявила Віра Савченко. 

Командир батальйону "Донбас" та кандидат у нардепи Семен Семенченко заявив про те добровольців використали у найгарячіший час боїв на Сході, а тепер намагаються зменшити їхню кількість, просто дискредитуючи. "Той процес, який зараз відбувається... Потроху, маленькими дозами в російських ЗМІ, а зараз і з деяких наших - починає подаватися інформація про мародерства. Виступають на різних каналах люди, які представляються бійцями "Айдара", "Донбаса", "Дніпра"... Це просто інформмеседжі, які поступово складаються в єдиний інформаційний гул . Це спланована компанія", - заявив Семенченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ