Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бійці мають обрати самі: гроші чи землю - Свінціцький

Можливість, яку отримали бійці, обирати між землею та грошовою компенсацією – це перший крок до щирості в стосунках міста з АТОвцями. Про це заявив голова міжфракційної групи з питань учасників АТО у Львівській міській раді, депутат «Народного контролю» Віталій Свінціцький коментуючи Ухвалу міськради «Про захист інтересів учасників АТО – мешканців Львова». Про це повідомила прес-служба «Народного контролю».
 

«Дійсно у Львові склалася непроста ситуація, яка призвела до підвищення напруги в середовищі АТОвців. Ухвала, яку підтримали депутати та яка була погоджена з пікетувальниками, показує наміри міста захистити інтереси бійців. Вона розширює можливості надання пільг ветеранам  війни на сході. Бійці можуть самі обрати, що їм потрібно більше: земля чи грошова компенсація за наділ», - пояснив Віталій Свінціцький.

Також, він нагадав, що до 20 жовтня робоча група має напрацювати та презентувати комплексну програму, яка регулюватиме механізм надання пільг бійцям.

«До кінця цього місяця ми виділимо перші 10 млн грн. Компенсація за землю одному бійцю становитиме 100 тис грн. Кошти можна буде отримати вже цього року», - сказав Віталій Свінціцький.

За його словами, ті хто отримують 100 тис грн. вже не претендуватимуть на землю у Львові.

«Кожен боєць, не залежно від того чи він входить до якоїсь організації АТОвців, чи ні, однаково має можливість скористатися своїми пільгами», - резюмував Віталій Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ